06-04-05

mijn "temperament"??

Een tijdje terug heb ik op www.psycho-test.net een vragenlijst ingevuld en vorige week kreeg ik dan de definitieve samenvatting van mijn temperament in mijn mailbox.
Kheb het op enkele blogjes al zien staan en ik zal mijn resultaat dan ook maar even op het www gooien.
Ondanks het feit dat toch wel enkele stukken volledig hetzelfde zijn als het resultaat bij mijn collega, moet ik toegeven dat het grootste deel toch ook wel klopt ... de mensen die mij irl kennen kunnen dat beamen (of ontkennen ;-)).
Update: kheb bij SoDa een goed idee gepikt (i'm sorry)... kheb er ondertussen ook enkele eigen comments aan toegevoegd waar het niet helemaal klopt :-) 

Dana is een totale levensgenieter, met alle zintuigen. Zij kan bijvoorbeeld zalig lang genieten van een ontspannend bad en houdt bijvoorbeeld ook van een zacht bed en van zachte kussens. Zij is meestal welgezind en ontspannen, soms misschien te ontspannen, niet gehaast, en zij geniet. Zij weet wat zij wil en wat zij wil is tastbaar: luxe, comfort en mooie dingen. Zij kan moeilijk zonder luxe en comfort. Dana wil een rustig leven, zonder veel problemen, zonder veel onverwachte wendingen.

Dana is vooral ook een vriendelijk persoon, die warmte en stabiliteit uitstraalt. Zij verstaat de kunst de mensen op hun gemak te stellen, en wordt hierdoor snel geliefd en vertrouwd door de mensen uit haar omgeving.

Zij streeft er vooral naar in harmonie te leven met haar omgeving, in eerste instantie met de andere mensen. Zij acht dit veel belangrijker dan het streven naar status en macht. Dana heeft dan ook veel behoefte aan affectie en waardering.

Dana houdt bijgevolg van bijeenkomsten waar zij met veel andere mensen kan kennis maken. Onder de mensen zijn geeft haar een gevoel van nabijheid en geborgenheid. Zij is ook goed in het onthouden van namen en gezichten. En als zij wat gedronken heeft, dan is zij nog meer ontspannen en sociaal dan zij gewoonlijk al is.  (Ik ben inderdaad wel graag onder de mensen al kan ik ook genieten van eens rustig alleen te zijn. Kheb wel mijn twijfels bij de bijeenkomsten waar ik kan kennis maken met veel andere mensen ... ben toch altijd een beetje terughoudend geweest als het op veel nieuwe mensen tegelijk ontmoeten aankomt :-))

Dana is ook een optimist die graag plannen maakt - veel liever dan ze uit te werken - en die ervan uitgaat dat de dingen meestal goed aflopen. Zij vindt het leven een fantastisch avontuur en is steeds op zoek naar nieuwe piekervaringen. Zij houdt ook niet van veel piekeren noch van zwartgallige gedachten: zij denkt liever aan iets plezierigs, het leven is zo al kort genoeg. En zij heeft een absolute hekel aan lijkbidders en zuurpruimen, waarvan zij vindt dat er veel te veel op deze aardbol rondlopen, en die haarzelf misschien wel een "losbol" zullen noemen met te weinig aandacht voor andermans behoeften.  (Niet van piekeren houden? Hmmm af en toe kan ik toch wel een beetje (te) negatief denken ... al is dat ook meestal snel over :-))

Dana is emotioneel goed voorspelbaar, heeft weinig last van humeurigheid. Zij zal zich niet snel boos maken, ook als kind deed zij dit al niet. Haar temperament is zeer gelijkmoedig, geduldig, met weinig intense opflakkeringen. Dana wordt bijvoorbeeld ook niet snel verliefd en als zij verliefd wordt dan geeft zij deze verliefdheid alle tijd om te groeien. (Deze vind ik ook best grappig ... ik word veeeel te snel verliefd naar mijn eigen goesting eigenlijk.)

Dana is gemakkelijk te begrijpen, heeft geen dubbele bodem. Je hoeft haar nog niet zo lang te kennen of zij heeft al geen geheimen meer. Zij heeft het hart op de tong, kropt haar gevoelens niet op. Integendeel, Dana is een gevoelige en sentimentele persoon (bij een sentimentele film komen de traantjes snel te voorschijn), en beschikt zeker niet over een olifantenhuid, er is integendeel gevaar dat zij te lichtgeraakt is. Ook in gezelschap laat zij haar emoties gemakkelijk vloeien. Zo kan zij bijvoorbeeld diep en smartelijk wenen (met het hele lichaam, als het ware vanuit de buik - excuseer ... ikke??) en kan op die manier gemakkelijk iemand voor zich winnen (ik zal niet snel zielig gaan doen om iemand voor me te winnen - het idee alleen al vind ik zielig :-)). En als zij iemand anders ziet wenen, dan is de kans groot dat zij ook begint.

Dana stelt intimiteit erg op prijs, je zult haar waarschijnlijk nooit aantreffen op een naaktstrand (idd ja hehe). Zij houdt ook van knusheid en gezelligheid en kan slecht tegen ontberingen.

Dana is een realist. Zij staat met beide voeten op de grond, zal niet snel gaan dromen en zweven (af en toe droom/zweef ik net iets te snel zelfs). Zij weet op elk ogenblik waar zij staat en waar zij naar toe wil. Zij zal niet gauw van koers veranderen. Zij is immers tevreden met het leven zoals het is. Zij is geen revolutionair, geen wereldverbeteraar. Zij houdt zich liever bezig met het hier-en-nu, in plaats van te ijveren voor een ideale toekomst.

Dana zal niet snel tegen de stroom inroeien, het gevaar bestaat integendeel dat zij te gemakkelijk toegevingen doet. Dana doet zelden kritische of scherpe uitspraken, zij is geen criticaster. Zij is integendeel zeer verdraagzaam en heeft graag mensen in haar buurt, zeker als ze ook verdraagzaam zijn, zonder hierbij te discrimineren of selectief te zijn. Dana is in de regel niet wantrouwig ten opzichte van anderen, misschien soms wel wat te goedgelovig. Soms maakt het gevaar dat dit vertrouwen zou kunnen beschaamd worden haar wel bang.

 

Dana is geen beeldenstormer, houdt zich strikt aan de algemeen aanvaarde normen, waarden en rituelen. Zo zal zij ook verjaardagen niet gauw vergeten. Dana zal dan ook niet snel experimenteren. Voor het oplossen van problemen houdt zij zich liever bij gekende methoden en feiten, maakt zij liever gebruik van haar ervaring dan nieuwe methodes te gaan bedenken. Zij zal ook niet gauw onbekende gebieden verkennen, zal bijvoorbeeld niet snel van werk veranderen.

 

Je kan Dana dus zeker geen durfal noemen. Zij heeft een afkeer van gokken en van andere onnodige risico's. Zij heeft ook een afschuw van fysiek gevaarlijke situaties, op dit gebied is zij minder dapper dan de gemiddelde persoon. Bij folteringen zou zij onmiddellijk door de knieën gaan.

 

Dana is zintuiglijk aangelegd. Zij is zelden verstrooid en heeft integendeel een goed oog voor details: als Dana iets heeft meegemaakt dan kan zij dat jaren later nog in geuren en kleuren beschrijven.

Deze eigenschap is zeer nuttig bij het oplossen van problemen: Dana herinnert zich dan nog goed hoe zij een dergelijk probleem de vorige keer heeft aangepakt en kan het daarom nu op dezelfde manier doen, wat haar tijd en energie bespaart.

In een relatie is Dana flexibel en bereid om water in de wijn te doen. Zij is  gemakkelijk in de omgang en in een discussie hoeft zij niet noodzakelijk gelijk te krijgen. Van haar zul je zelden harde of kritische uitspraken horen en zij maakt zich ook niet snel kwaad. Dana beschikt dan ook over zeer veel gevoel voor humor, omdat zij zichzelf zeer goed weet te relativeren.

Zij is bescheiden en plaatst zichzelf niet op de voorgrond. Zij lijdt eerder aan zelfonderschatting, haar zul je zeker nooit horen bluffen. Dana is niet uit op status en prestige. Het gezin neemt een centrale plaats in haar leven. Zij houdt veel van kinderen, heeft een uitgesproken kinderwens, en verlangt zelf regelmatig terug naar haar eigen kindertijd, toen het leven nog zorgeloos was (liever m'n leven nu dan m'n kindertijd ...)

Dana heeft anderzijds veel interesse voor de status en maatschappelijke positie van anderen. Zij is altijd goed op de hoogte van de nieuwtjes in verband met bekende personen en van mensen uit haar omgeving. Wat zij over iemand denkt is vaak een goede barometer van wat de algemene opinie is over deze persoon. Het gevaar voor roddelen is echter nooit ver weg (Deze vind ik gewoon gemeen :-), ik heb niet graag dat ze over mij roddelen (wie wel?!?) dus vind ik het ook niet echt gepast om over andere mensen te roddelen).

Indien Dana plots geconfronteerd wordt met tegenslag, moet zij met iemand kunnen praten, heeft zij behoefte aan meevoelen. Het doet haar deugd te weten dat haar vrienden er zullen zijn als zij hen nodig heeft.

Maar ook naar anderen toe is zij een gewaardeerd raadgever waarbij men altijd terecht kan. Zij is immers een uitstekend psycholoog, die zich goed kan inleven in de situatie van een ander.

Dana heeft er geen behoefte aan de baas te spelen of de vedette te zijn, dat mag iemand anders gerust doen. Zij staat niet graag in het centrum van de belangstelling. beschikt waarschijnlijk niet over natuurlijk leiderschap - Dana is eerder een volger dan een leider - In discussies heeft zij er geen probleem mee water in de wijn te doen. Dit heeft niets te maken met zwakte, maar alles met het vermijden van onnodige ruzies en problemen. Om iets te bereiken gebruikt zij veel liever haar natuurlijke charmes. En Dana is inderdaad uitermate charmant? Zij is dan ook populair bij haar - wellicht vele - vrienden, bij wie zij graag vertoeft; in geval van problemen kan zij dan ook altijd terugvallen op deze vrienden en kennissen.

Misschien mist Dana wel gedrevenheid en is zij eerder aan de luie kant. Zij kan misschien wel goed werken, maar heeft toch vaak een duwtje in de rug nodig om gestart te geraken. Zij houdt ook niet echt van zware lichamelijke inspanningen en is misschien niet echt sportief aangelegd. Als zij al aan sport doet, dan kost dit haar veel energie, veel meer dan het haar oplevert. Op middelbare leeftijd zul je Dana daarom wellicht niet meer op de atletiekpiste zien! Als zij sportief aangelegd is, dan is de kans groot dat zij graag zwemt. Qua werk beschouw ik mezelf niet als lui, mijn baas heeft toch niet te klagen :-). Sport is iets anders natuurlijk ... ik probeer minstens 2 uur in de week te sporten maar niet echt met volle goesting hoor en zwemmen tja ... ik kan helemaal niet zwemmen ;-)

Dana houdt enorm van lekker eten en drinken, en is over het algemeen goed op de hoogte van gastronomie en wijnen. Zij heeft een goede spijsvertering. Zij eet graag en snoept graag (en zoent graag) en moet daarom op haar dieet letten. Zij heeft grote moeite om een maaltijd over te slaan. De gruwelijkst mogelijke dood die Dana zich kan voorstellen is de hongerdood (nope, verdrinken of levend verbranden ...)

Dana is geen ochtendmens. Zij slaapt graag, en slaapt daarom waarschijnlijk meer dan nodig. Zij geraakt makkelijk in een diepe slaap en is 's nachts maar moeilijk wakker te krijgen, zo ontspannen is zij, ook in haar slaap. Dana beschikt over een rijk droomleven.

12:42 Gepost door ~me ...~ | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ja hmmm interesting ;-)

Gepost door: Lord cms | 06-04-05

tests Dat zijn standaardtests die ze waarschijnlijk gebruiken.Daarom dat er enige overeenkomst is met je vrienden.Maar ze zijn wel min of meer betrouwbaar hoor..Is wel boeiend

Gepost door: de vos | 06-04-05

:-) Ge meent het? Ik heb daar ook aan mee gedaan! Weet je, 'k zalt ook es publiceren! :-)

Gepost door: SoDa | 06-04-05

Tis wel grappig, de enkele dingen die ik al van u weet, komen hier ook in voor! (vb van plannekes maken ma nie uitvoeren :-) ) Maare, bij ons 2 komt er echt geen enkel woord overeen! :-)

Gepost door: SoDa | 06-04-05

:-) amaaai wat een hoop uitleg over jezelf...

Gepost door: g*lover | 08-04-05

Amai... ....als ik nog geen vrouw had, ik wist waar ik moet zoeken!

Gepost door: Spikkie | 08-04-05

Binnenstebuiten gekeerd... ... en daardoor veel over je geleerd...

Best bizar... ;-)

Gepost door: Kaajee | 09-04-05

De commentaren zijn gesloten.